23 Eylül 2012 Pazar

TDF Dağcılık yaz temel eğitimi


05-11 Mayıs 2012
TDF Dağcılık yaz temel eğitimi
Eskişehir / Karakaya

Kıymetli arkadaşlarım,
5 Mayısta başlayan federasyonun dağcılık temel eğitimi 11 mayısta sona erdi. Kulübümüzden eğitime ben Coşkun Yalçınalp ve Süheyla Varinlioğlu katıldık. Eğitime 35 ilden 60 kadın 189 erkek toplam 249 sporcu ve 14 dağcılık antrenörü ile federasyon başkanımız da geldi.

5 mayıs günü sabah saat 10.00'da Eskişehir gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğünde toplandık. Eşyalarımızı kamyona yükledikten sonra tören alanına giderek tören yaptık. Tören sonunda araçlarımıza binerek eğitim alanı olan Sivrihisar’ın Karakaya köyüne hareket ettik. Üzerinde yaklaşık 200 tırmanış parkuru bulunan kayalıkların hemen altındaki ağaçlık kamp alanına eğitmenlerinkilerde dahil iki yüzün üzerinde çadır kuruldu. Akşam üstü kamp sorumlusu Korkut hoca tarafından bir brifing verildi. Brifing de eğitim programı ve kamp kuralları hakkında bilgi verildi.

Günlük programımız, 05.30 kalk (Tuvalet sırası nedeni ile genelde 05.00'da kalkıldı) 06.00 sabah sporu. (Koşu, eklem ısıtma ve kas gerdirme) 06.45 kahvaltı. 08.00 eğitimin başlaması. 12.30 öğle molası. 14.00 eğitimin tekrar başlaması. 19.30 günlük eğitimin sonu ve temizlik, 20.00 akşam yemeği. 21.45 çadırlara giriş, 22.00 yat. (ayakta olanların isimleri alındı)

Eğitimin 2 günü geliş ve ayrılış, 1,5 günü nazari, 2,5 günü uygulama, 1 günü yazılı ve uygulama sınavı ile geçti. Uygulama eğitiminin yarım gününde düğümler çalışıldı. 2 gününde de kaya tırmanış ve iniş çalışması yapıldı. Nazari eğitimler toplu, uygulamalı eğitimler her biri iki eğitmen eşliğinde 7 grup şeklinde yapıldı.

Tüm kaya çalışmaları ip güvenlikli yapıldı. Herkes sıra ile tırmanış ve tırmanan kişinin güvenlikçisi, iniş ve iniş yapanın güvenlikçisi olarak 4 farklı görevde yer aldı. Bu görev farklı rotalarda zamanın müsaade ettiği sürece tekrarlandı. Bu çalışmalar sırasında eğitmenler kursiyerler hakkında not aldı. Sınav günü bu notlar değerlendirmeye girdi.

Eğitim sonu uygulama sınavında temel 10 dağcılık düğümü soruldu. Yazılı sınav doğru cevap çoktan seçmeli 40 sorudan oluştu. Sınavlarda bazı kişiler başarısız oldu. Bizler başarılı olanların arasındaydık.
Eğitimlerden genel olarak memnunuz. Ancak en fazla yapılan alpinizm ve trakking disiplinlerine fazla yer verilmeyip kaya tırmanışlarına ağırlık verilmesi, ayrıca dağcılık antrenman yöntemlerine yer verilmemesi bence eğitimin eksiklerindendi.
Kamp yeri mükemmel doğasına karşılık sağlıksız tuvaletleri nedeni ile sıkıntı yarattı. Herkes kendi kumanyasını getirdi ancak muhtar kısıtlı imkanları ile bizi takviye etmeye çalıştı. Su yeterince mevcuttu. Eğitim süresince güneşli olan hava sonunda bozdu ve bizi yağmur ile uğurladı.

Değerli arkadaşlarımın ileri eğitimlerde bizi yalnız bırakmamaları dileği ile. 12.05.2012

Coşkun Yalçınalp
0533.33 88 543


1 yorum:

  1. Coşkun bey güzel değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil